Egy új eszközt is bemutattak

2022.02.04. 21:16

Ének-zene tanároknak tartott szakmai napot a Tiszántúli Református Egyházkerület

Forrás: Tiszántúli Református Egyházkerület

A Tiszántúli Református Egyházkerület a kerületben működő általános és középiskolák ének-zene tanárainak szakmai napot szervezett február 4-re, tudatta honlapján az egyházkerület. Az alkalomnak a Debreceni Református Kollégium Szenci Molnár Albert-terme adott otthont. A szakmai továbbképzés házigazdája Arany János egyházzenei igazgató volt.

 

A szakmai nap keretében a készítő, Kisgyőri Krisztián népzenész új tanítási segédeszközt mutatott be, amely megkönnyíti és élményszerűvé teszi a népdalok tanítását és gyakorlását.

 

Ezt követően az ünnepi énekeink, a Himnusz és a Szózat előadási szabályairól, technikai nehézségeiről volt szó, majd azokról a jó gyakorlatokról és megoldásokról, amelyek megkönnyíthetik ezek tanítását.

 

A szakmai nap végén közös eszmecserét tartottak, ahol aktuális kérdéseket, problémákat és jó gyakorlatokat osztottak meg egymással a pedagógusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában