Magyar büszkeség

2022.02.21. 13:35

Egyetemi küldöttség fogadta az olimpiai bajnok Liu Shaoangot

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának sportszervező szakos hallgatója aranyérmével sporttörténeti sikert ért el a pekingi téli ötkarikás játékokon. Az 500 méteres viadal olimpiai bajnokát az intézmény küldöttsége is köszöntötte hazaérkezésekor.

Forrás: unideb.hu

A rövidpályás gyorskorcsolyázók február 18-án, pénteken tértek haza Budapestre. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség meghívására a Debreceni Egyetem hat fős küldöttsége molinóval köszöntötte a Gyakorló Jégcsarnokban Liu Shaoangot, aki egy arany- és két bronzérmével Peking egyik legeredményesebb versenyzője lett. A Debreceni Egyetem hallgatója Magyarország első egyéni olimpiai bajnoki címét szerezte meg a téli olimpiák történetében - írja az unideb.hu.

 

Az 500 méteren diadalmaskodó kiválóság 40.338 másodperces idővel nyerte meg az olimpiai aranyat, emellett 1000 méteren és a vegyesváltó tagjaként is bronzérmes lett. A három érem hazánk eddigi legjobb szereplését jelentette téli olimpiákon.

A 23 éves sportoló a Debreceni Egyetem mentorprogramjának is tagja, amelyben a sportösztöndíj mellett hallgatók és oktatók segítik az élsportolókat tanulmányaikban és versenyzésükben egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában