Újraélesztés

2022.02.24. 10:31

Drámai küzdelem: életmentés Hajdú-Bihar megyében

A férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összeesett.

Egy Hajdú-Bihar megyei településre kérték a mentők gyors segítségét egy 70 év körüli férfihez a hét elején, aki hirtelen mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összeesett – közölte csütörtökön az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A mentésirányító instrukciói alapján a család rögtön megvizsgálta a beteget, aki nem lélegzett.

Miközben a szakember folyamatosan diktálta az újraélesztés lépéseit a helyszínen levőknek, riasztotta a legközelebbi esetkocsit és a közelben levő OMSZ Ügyeleti Szolgálat szakembereit is, akik 3 percen belül helyszínre értek.

– A kapuban egy hölgy fogadta a gyorsan kiérkező életmentőket, aki bár örült bajtársainknak, vélhetően nagyobb autóra számított. »Csak ezzel a kis sárgával jöttek?« – kérdezte zavarában, miközben bajtársainkat a beteghez vezette. Az életmentők átvették, és emelt szinten folytatták az ellátást, amihez rövid időn belül a „nagyobb sárga” egység is csatlakozott – írták. Az elszánt küzdelem még sokáig zajlott a helyszínen, az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában