Előadás

2022.02.23. 14:29

Börtönben élte eddig élete felét a tanúságtevő

Sokan voltak kíváncsiak Boros Lajos elő­adására, amit a Vámospércsi Baptista Imaházban tartottak a napokban.

Az előadó eddigi élete 63 évének csaknem a felét, pontosan harminc esztendőt töltött visszaesőként Magyarország híres börtöneiben. Öt év telt el azóta, hogy véglegesen kétszeresen is szabadult, miután megtért és újjászületett az Evangélium hathatós ereje által. 

 

Azóta, ahogy arról a jelenlévőknek is beszámolt, teljesen új, más életet kezdett. Szerelemre talált, házasságot kötött, öt évvel ezelőtt megszületett elsőszülött fia, majd két évvel később a kislánya. A vámospércsi előadására ellátogatók hallhattak arról, hogy sokféle emberi segítség, az anyai szívjóság és a törvény enyhébb és szigorúbb erői mind hiábavalónak bizonyultak Boros Lajosnak a változáshoz. Az előadásból kiderült, hogy számára azt az Isten igazi szabadító ereje hozta el, melyet Krisztus érette hozott közbenjáró áldozata jelentett neki. 

 

Az előadást Péter István körzeti lelkipásztor szervezte meg és vezette le. Az ünnepélyes eseményen megjelent, és hozzászólásával megtisztelte azt Ménes Andrea polgármester, valamint Somogyi László művész-tanár, alpolgármester. A közösségi találkozón részt vevők sokféle tanulsággal térhettek haza. 

 

Szász Ferenc 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában