Még szorosabb együttműködésben

2022.02.05. 10:56

Az egyetemre látogatott Papp László, sok más mellett a Debrecen 2030 program is szóba került

A Debreceni Egyetem (DE) és a város között összehangolt közös munka eddigi eredményeiről, a projektelképzelésekről, a Műszaki Karon folyó és a várható fejlesztésekről, továbbá egészségügyi stratégiai kérdésekről, közös feladatokról egyeztetett a DE vezetése és Debrecen polgármestere. A találkozón elhangzott, hogy a város számít és épít az intézmény tudományos, oktatási munkájára.

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetemre látogatott február 2-án Papp László polgármester, akit Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Bács Zoltán kancellár fogadott, olvasható a hirek.unideb.hu-n.


A találkozón a Debrecen 2030 fejlesztési program eddigi eredményeit értékelték, emellett a gazdasági és a tudományos fejlesztések összehangolásával járó további feladatokról tárgyalt az egyetem vezetése a polgármesterrel.

Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy a DE és a város összehangolt együttműködése széles körű lehetőségeket kínál a további fejlődésre.


- Nemcsak a szűk régióban, hanem nemzetközi viszonylatban is eredményesnek kell lennünk a tudomány, az oktatás, a gazdaság és az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése terén, összehangolt stratégiát kell folytassunk az életminőség javítása érdekében. Kölcsönös érdek, hogy akik oktatási vagy kutatási céllal, együttműködési szándékkal keresik és választják a Debreceni Egyetemet, azok olyan közegbe érkezzenek, ahol megtalálhatják a számításaikat – fogalmazott Kossa György.

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelkedőnek nevezte az oktatási és tudományos területeken zajló egyetemi fejlesztéseket, és megerősítette, hogy továbbra is stratégiai partnerként tekint a Debreceni Egyetemre.


- A város és az egyetem közötti együttműködés egyik alapvető mozgatórugója a Debrecen jövőjével kapcsolatos stratégiai elképzeléseknek, amelyek a közösen előkészített Debrecen 2030 programban jelennek meg. A város szempontjából lényeges, hogy Debrecen gazdasága és az egyetem tudományos oktatási tevékenysége között élő legyen a kapcsolat, és az a cél, hogy megmaradjon ez a szoros együttműködés – emelte ki a polgármester.

Forrás: unideb.hu

A találkozón az egyetemi vezetők bemutatták a Műszaki Karon zajló infrastrukturális beruházást, valamint a Debreceni Egyetemet is érintő egészségügyi fejlesztésekről is szó volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában