Közbeszerzés

2022.02.02. 12:51

Az AKSD és az Uniszol végezheti Debrecenben a hóeltakarítást

Az ajánlatkérő önkormányzat a keretösszeg 50 százalékának erejéig vállal felhasználási kötelezettséget.

Forrás: Napló-archív

Eredményt hirdettek a debreceni közterületek hó- és síkosságmentesítésére kiírt közbeszerzésről. A szerdai hivatalos értesítő szerint az AKSD Kft. és az Uniszol Zrt. végezheti a munkákat. A tájékoztatásból megtudható: a beszerzés végleges összértéke (áfa nélkül) 450 millió forint, amely ellenében a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, a területi és mennyiségi kimutatásban szereplő szilárd burkolatú utak nagy gépi hó-és síkosságmentesítése (AKSD), valamint a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő egyes járdák, gyalogátkelőhelyek, közösségi közlekedési megállók és kerékpárutak kézi és kis gépekkel történő hó- és síkosságmentesítése (Uniszol) a feladat.


Önkormányzati szilárd burkolatú közutak


A gépi takarítás esetében az AKSD ütemterv alapján (melynek összeállítása a nyertes ajánlattevő feladata, jóváhagyása az önkormányzat hatásköre) önállóan, de az önkormányzat képviselőjének megrendelése, ellenőrzése és útmutatása mellett végezheti a tevékenységét. Az elvégzendő munkák tájékoztató jellegű mennyiségi adatai: szilárd burkolatú utak nagy gépi hó- és síkosságmentesítése megközelítőleg 3 millió négyzetméteren. Ennek a szerződéses keretösszege nettó 350 millió forint + áfa.

A vállalkozási szerződés mindkét társaság, illetve a feladatköreik esetében egységáras.

A Közbeszerzési Értesítőben foglaltak szerint a teljes keretösszeg felhasználása az ajánlatkérő (önkormányzat) joga, de nem kötelezettsége. Az ajánlatkérő a keretösszeg 50 százalékának erejéig vállal felhasználási kötelezettséget. A felhasználási kötelezettség mértékét az időjárás kiszámíthatatlansága indokolja, ugyanis a mostanában tapasztalható átlagosnál melegebb, csapadékmentes tél előreláthatólag ritkábban teheti indokolttá a hóeltakarítást és síktalanítást.


Járdák, megállók, bicikliutak


A debreceni önkormányzat tulajdonában lévő egyes járdák, gyalogátkelőhelyek, közösségi közlekedési megállók és kerékpárutak kézi és kis gépekkel történő hó- és síkosságmentesítése érdekében kiírt közbeszerzési eljárás eredményhirdetése szerint ennek a nyertes ajánlattevőjére is az vonatkozik, hogy 2022. január 1. és 2024. április 15. között minden év november 15. és április 15. közötti időszakban (2022. évben január 1-től április 15-ig) 24 órás ügyeletet köteles tartani, ahonnan az önkormányzat szakembereinek jóváhagyásával a munkálatokat irányítják.

Ugyanez az előírás vonatkozik a burkolt utak gépi hó- és síktalanítására is.

Az Uniszolnak is ütemterv alapján (melynek összeállítása az ő feladata, jóváhagyása az önkormányzat hatásköre) önállóan, de az önkormányzat képviselőjének megrendelése, ellenőrzése és útmutatása mellett kell végeznie a tevékenységét. Az elvégzendő munkák tájékoztató jellegű mennyiségi adatai: járdák, gyalogátkelőhelyek kézi és kis gépekkel történő hóeltakarítása, síkosságmentesítése 129,2 ezer négyzetméteren, közösségi közlekedési megállók kézi- és kisgépekkel történő hóeltakarítása, síkosságmentesítése 17,7 ezer négyzetméteren, kerékpárutak hó- és síktalanítása 76,5 ezer négyzetméteren, azaz összesen: 223,3 ezer négyzetméteren. Ezeknek a munkáknak a szerződéses keretösszege nettó 100 millió forint + áfa.


VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában