Debreceni Egyetem

2022.02.04. 20:24

Átvehették jól megérdemelt mesterdiplomáikat a debreceni TTK-sok

Biológusokat, biomérnököket, biotechnológusokat, fizikusokat, geográfusokat, hidrobiológusokat, vegyészeket, vegyészmérnököket, valamint okleveles tanárokat avattak a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának február 4-ei diplomaosztó ünnepségén.

Forrás: hirek.unideb.hu

- Egy ilyen jeles pillanatban érdemes megállni, hogy tisztelegjünk az önök teljesítménye előtt, akik két év kemény munkájával szakterületük mestereivé váltak, és elérték, hogy természettudományos, vagy mérnöki diplomát vegyenek át egy nagy múltú intézménytől. A TTK mára a kutatás, a fejlesztés és az innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt – hangsúlyozta a mesterképzésben résztvevő hallgatók pénteki oklevélátadó ünnepségén Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja a hirek.unideb.hu beszámolója szerint.   


A kari vezető megjegyezte:

a TTK-n a felfedező alapkutatások és az innovációt célzó alkalmazott kutatások szimbiózisban működnek. A természettudományos és mérnökszakokon a minőségi tudást nemzetközi hírű kutatócsoportok garantálják, ahol elismert professzorok irányítása mellett a hallgatóik is bekapcsolódnak a kutató-fejlesztő munkába, az így létrejött kutatóműhelyek és kutatóközösségek hosszú évekre, évtizedekre meghatározzák az ifjú tudósok pályáját.


- Köszönettel tartozunk azért, hogy a tehetséggondozó programok keretében sokan bekapcsolódtak az intézeteinkben folyó kutató-fejlesztő munkába. Ennek gyümölcseit az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon és nemzetközi tanácskozásokon számos díjjal ismerték el. Önök ma mesterszakos diplomát vesznek át, amely egyben országváltás is mindannyiunk számára, hiszen oktatóból és hallgatóból kollégákká válunk. Nagyon örülünk annak, hogy önök között vannak a kar leendő oktatói, kutatói, akik doktoranduszként lépnek majd be munkatársaink közé – fogalmazott Kun Ferenc dékán.  
 
A Természettudományi és Technológiai Kar nappali tagozatán MSc-képzésben 59 jelölt, 5 éves osztatlan képzésben 2 jelölt, levelező tagozaton MSc-képzésben 8 jelölt felelt meg a képesítési követelményeknek.

Diplomája mellékleteként elismerő oklevelet kapott 15 nappali tagozatos hallgató, akik részt vettek a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában és annak követelményeit sikeresen teljesítették. A Természettudományi és Technológiai Kar végzett hallgatói nevében Tóth Edwárd okleveles biomérnök Nour Atassi biológus mondott beszédet.
 
Az eskütételt és a diplomák átadását követően a Természettudományi és Technológiai Kar kitüntetéseit, elismeréseit osztották ki.


A Természettudományi és Technológiai Kar Emlékérme kitüntetést adja a TTK azon hallgatóinak, akik példamutató tanulmányi eredményük és közéleti tevékenységük alapján érdemelték ki a hallgatóknak adható legmagasabb kari elismerést. A Természettudományi és Technológiai Kar Emlékérme kitüntetésben részesült: Bilakovics Noémi okleveles biomérnök, Reháné Almási Berta okleveles biológiatanár - matematikatanár és Szabó Hanna Judit okleveles vegyészmérnök. A kitüntetéseket Kun Ferenc dékán adta át.  
 
Felsőfokú tanulmányai idején a Hatvani István Szakkollégium tehetségműhelyének tagja volt, és a Szakkollégium képzési programjában vállalt kötelezettségeit kiváló eredménnyel teljesítette Szabó Hanna Judit okleveles vegyészmérnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában