Véradás

2022.02.22. 13:42

A vérünkben van a segítség

Hűen tükrözi az emberi jó szándékot, hogy folyamatosan érkeznek az önkéntesek a véradásra.

Hatodik alkalommal szervezett véradást a Civilek a Fiatalokért Egyesület és az Országos Vérellátó Szolgálat a DEMKI Ifjúsági Ház galériatermében kedden délután. A 12 órakor kezdődő eseményre folyamatosan érkeztek az önkéntes segíteni vágyók. Elsősorban civilszervezetek tagjai és iskolások vettek részt a véradáson, de többen – akik valamilyen forrásból értesültek a segítség lehetőségéről – az utcáról tértek be az Ifjúsági Házba. 

– Az irodánk által meghirdetett eseményre előzetesen meghívót küldtünk a civil egyesületeknek, oktatási intézményeknek, valamint a polgármesteri hivatalnak is. A szervezeteken kívül bárkit szívesen látunk, aki véradással szeretne életet menteni – mondta Serfőzőné Bencsik Margit, aki a helyszínen fogadta a vért adni vágyókat. A Civilek a Fiatalokért Egyesület irodavezetőjétől megtudtuk, évente kétszer szerveznek véradást, februárban és szeptemberben. A nemes célú esemény sikerét mutatja, hogy az évekkel ezelőtt megrendezett legelső alkalomra zömében fiatalok és első véradók érkeztek. 

A képünkön látható Nagy Annamária harmadik alkalommal adott vért, Mártha Dániel pedig 18 éves kora óta segít ilyenformán embertársain, és körülbelül 35 véradáson van túl.

 

HL

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában