Emléknap

2022.02.25. 16:45

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Debrecenben

A Melocco-szobornál koszorúztak.

Fotó: BDR Média

A kommunizmus áldozatainak emléknapján, február 25-én az Adjátok vissza a hegyeimet! Alapítvány koszorúzást tartott a Melocco-szobornál, a Debreceni Egyetem főépülete mellett.

 

Pósán László országgyűlési képviselő az emléknap alkalmából elmondta, még a spanyolnátha sem követelt annyi halálos áldozatot, mint a kommunizmus, ez utóbbi 100 milliót számlál ugyanis. – A magyar történelem arra tanított minket, hogy hazánkban a szélsőjobb, vagy a szélsőbal oldal csak akkor tudott hatalomra jutni, ha azt külföldről támogatták. Azt is látni ezen a napon is, hogy ez mit eredményezett – mondta a debreceni országgyűlési képviselő.

 

Pósán László végül arról beszélt, ma már sajnos ott tartunk, hogy aki megvallja hitét, arra sokan furcsán tekintenek, sőt tőlünk nyugatra Marx-szobrokat koszorúznak meg, nekünk azonban ezen felül kell emelkednünk, hogy ne erősítsük az Európában újra feltörekvő baloldalt.

 

Becsky Tibor, az alapítvány elnöke elmondta, fontosnak tartja, hogy a fiatalok is tudjanak arról, mit élt át sok család azokban az időkben.

 

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában