Téli olimpia

2022.02.07. 07:00

A gyorskorcsolyázók sikeréért szurkolnak a diákok

Pekingi téli olimpiai lázban ég a világ, az ország és a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és dolgozói is.

Forrás: Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola-archív

A gyerekek alig várták, hogy fellobbanjon az olimpiai játékok kezdetét jelző láng és együtt szurkolhassanak kedvenc olimpikonjaiknak. A Kazinczys diákok testben és lélekben is készülnek a buzdításra, ennek jegyében 2022. február 4-én az 5 karika színeibe öltöztek és élő szoborként megformálták a szimbólumot - közölte Nádházi László intézményvezető. 

 

Az olimpia jelmondata a „Citius, altius, fortius”. Magyarul annyit jelent, hogy „ gyorsabban, magasabbra, bátrabban”, Pierre de Coubertintől származik. Ennek jegyében fognak a diákok napjai telni az elkövetkező közel két hétben. A tanulók nemcsak ruházatukkal, de a tantermek díszítésével is a játékok hangulatát idézik. 

 

Külön izgalommal várják a lelkes kis szurkolók a rövidpályás gyorskorcsolya számokat, hiszen az iskolába már kétszer is ellátogattak a versenyzők. Knoch Viktort visszatérő vendégként fogadták a gyerekek, míg Heidum Bernadett, Jászapáti Petra és Liu Shaoang egy-egy alkalommal mesélt a gyorskorcsolyázás szépségeiről. Minden látogatásuk alkalmával lelkesen, kedvesen és nagyon nyitottan fordultak a gyerekek felé. Ezen élmények és az olyan gesztusok, hogy a gyerekek igazi olimpiai aranyérmet tarthattak a kezükben, igazán közel hozta őket és ezt a sportágat a szívünkhöz. Dobbanjon egyszerre a szívünk és szurkoljunk együtt legjobbjainkért! A kazinczys szívek már biztosan egyként fognak dobbanni minden rövidpályás gyorskorcsolya verseny alkalmával!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában