Más világba repít

2022.01.25. 11:14

Vujity Tvrtko Hajdú-Bihar megye támogatását is kérte, hogy beteg gyerekeken segíthessen

Napjainkban egyáltalán nem meglepő, ha közismert embereket látunk jó ügyek mellé állni, viszont Vujity Tvrtko saját maga hozott létre egy olyan kezdeményezést, amely gyermekek ezreinek csalhat mosolyt az arcára.

Megyénkből sokan a jó ügy mellé álltak

Forrás: Vujity Tvrtko-archív

Az elmúlt években indította el a „Megyés Játékot”, melynek köszönhetően már több gyermekklinika is könyvtárral gazdagodhatott. Voltaképpen a játék lényege, hogy Vujity Tvrtko kétnaponta egy-egy megye aktivitását kéri, és ahonnan a legtöbb hozzászólás érkezik, abban a körzetben könyvtárat ajándékoz. „Hajdú-Bihar megyei barátaim, egyszerű dolgotok van: írjátok meg, hogy a megye melyik községéből, városából követitek az oldalamat. Eddig fődíjként kórházi vagy iskolai gyermekkönyvtárakat vettem és adtam át, a könyvtárvásárlást pedig mindig az előadásaim és könyveim bevételeiből fedeztem.” – írja Facebook-oldalán. 

 

Hétfő reggel 8 órakor lezárult a megyénkbeli aktivitás „számlálása”, és volt szerencsénk Vujity Tvrtkót elérni telefonon, aki elmondta, Hajdú-Bihar megye számára nagyon kedves régió. – A szóban forgó vidékről 13 ezer 358 hozzászólás érkezett, ami biztos elég lesz a dobogós helyezéshez, viszont arról se feledkezzünk meg: a játék alatt magánszemélyek, vállalkozások segítségét is szívesen fogadom! – jegyezte meg. Továbbá megosztotta a Naplóval, honnan ered az ötlet: miért pont gyermekkönyvtárakat ajándékoz? – Hosszú évekkel ezelőtt, 2003-ban egy kislány a „kezeim közt” halt meg, akinek már évek óta követtem az állapotát. Megfigyeltem, már akkoriban is megvolt minden a kórházakban: gyógyszer, steril kesztyű, nagyszerű orvosok, ápolónők. Ennek ellenére Farkas Ágika – a kislány, akinek a mindennapjai részévé váltam – két műtét között szinte rettegett, mert nem volt, ami elterelte volna a figyelmét. Innen jött az ötlet, és életem első gyermekkönyvtára is róla kapta az elnevezést. Az­óta számtalan pozitív visszajelzést kapok, ugyanis a gyerkőcök a kórházi környezetben el tudnak merülni a mesék világában, ami higgyük el, nagyon sokat jelent számukra – mondta.

 

NE 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában