60 ezer négyzetméteren

2022.01.27. 13:21

Újabb gyárépítés jöhet Debrecen nyugati részén

A Magyar Közlöny január 25-ei számában megjelent rendeletben Debrecen külterületén fekvő egyes földrészleteket beruházási célterületté nyilvánította a kormány.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A közlönyben részletezett módosítás értelmében a körülbelül 6 hektáros terület egy acélszerkezet-gyártó üzemnek adhat helyet.

A 60 ezer négyzetméteres területet Debrecen nyugati részén, az M35-ös autópálya közelében fekvő terület, illetve a hozzátartozó kisebb utak alkotják. A rendelet értelmében a beépítési követelmények úgy változnak, hogy az ingatlanon gazdasági, valamint ipari és termelő tevékenységhez köthető, továbbá nem a lakosság ellátását szolgáló kereskedelmi, termelő és szolgáltató rendeltetést tartalmazó épületek elhelyezésére szolgáló funkciók is elhelyezhetők. A kialakítható telek legkisebb területe 5000 m2, a beépítettség legnagyobb mértéke pedig 60%. A zöldfelület megengedett legkisebb mértéke 25%, továbbá az épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke 12,5 méter lehet.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában