Kerékpáros-pihenőhelyet is kialakítanak

2022.01.27. 10:22

Új fejlesztések is elindulnak Hajdúhadházon

Aszfaltos utakat építenek és újítanak fel, s a temetőben is elkezdődnek a munkálatok.

Forrás: MW-archív

Ebben az évben is folytatódnak az infrastrukturális fejlesztések a városban. Az önkormányzat a tervezett beruházásokról a havilapjának a januári számában adott tájékoztatást. Többek között felújítják az Arany János és a Rákóczi utcák útburkolatait, befejezik a Bajcsy–Erdő utcai park kialakítását. Idén februárban elkészülnek a városháza pincéjének a felújításával – ott egy néprajzi kiállítás kap majd helyet –, továbbá a tavasz folyamán elkészül a bölcsőde új épületszárnya.

Elkezdődik a temető útjainak rendbetétele és közvilágításának kiépítése is.

A tervezett csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztése a város több településrészét is érinteni fogja. Tavasszal kezdődik és idén el is készül a város közvilágítási rendszerének korszerűsítése. A Vidékfejlesztési program támogatásából a Dorogi út csaknem 3 és fél kilométeres szakaszon kap zúzottköves burkolatot, a 750 méter hosszú Takács dűlőn pedig 4 méter szélességben aszfaltoznak. Ugyanebben a programban az egykori díjugrató pálya területén egy termelői biopiacot alakítanak ki. Az érintett területet az önkormányzat ingyenesen megkapja a magyar államtól. Felújítják a város leromlott belterületi kerékpárútjait mintegy 3 kilométer hosszúságban. A Gáborkert területén pedig az egyik önkormányzati ingatlanon alakítanak ki kerékpáros-pihenőhelyet.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában