Előterjesztés

2022.01.25. 10:06

Segítő kezet nyújtanak a mosolyvirágosoknak

Ellehetetlenült a működése, támogatásra szorult az egyesület.

Forrás: MW-archív

Nehéz helyzetbe került a nagycsaládosok egyesülete Debrecenben, ellehetetlenült a működésük. A debreceni önkormányzat tulajdonosi bizottsága a „Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének korábban havi 31 ezer forintért bérbe adta a Kishegyesi út 46. szám alatti 720 négyzetméteres üzlethelyiség 59 négyzetméteres részét. A megállapodás határozatlan időre szólt.

Az egyesület képviseletében Beke Margit elnök a közelmúltban térítésmentes használatra vonatkozó kérelemmel fordult a városvezetéshez – mint kiderült, működési pályázatuk egy figyelmetlenségből adódó hiba miatt érvénytelen lett, így idei működőképességük – támogatás hiányában – ellehetetlenült.

Az egyesület egyébként közhasznú szervezet, közfeladatot (szociális szolgáltatásokat) lát el; költségvetésükből finanszírozzák a mindennapi élelmiszermentéshez szükséges két alkalmazott foglalkoztatását, az önkormányzattól bérelt említett helyiség bérleti díját, a szállítási költségeket, programjaik megrendezését, valamint egy írói pályázat költségeit. A városvezetésnek lehetősége van a helyiség ingyenes hasznosításba adására az egyesület részére azzal, hogy a felek közös megegyezésével megszüntetik a bérleti szerződést. Erről a január 27-i közgyűlés fog dönteni.

 

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában