Önzetlenség

2022.01.21. 15:45

Saját testi épségüket veszélyeztetik másokért

Lehet drukkolni: idén a Vérlovagok is a cselekvő lokálpatriotizmus legjobbjai közt szerepelnek.

Forrás: Vérlovagok

– Hatalmas megtiszteltetés ért minket. Idén a Vérlovagok is a Highlights of Hungary jelöltjei lettek! – közölte a jó hírt közösségi oldalán a civil szervezet. 

Tudniillik, a Highlights of Hungary egy nonprofit kezdeményezés, amely a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, immár hetedik éve díjazza a legkiválóbb magyar teljesítményeket.

A sürgősségi vérszállítók munkájáról már többször hírt adtunk, akiknek többek közt céljuk, hogy önkéntesen és térítésmentesen segítsék az ország sürgősségi vérellátási tevékenységét. Tudni kell róluk: mindannyian szenvedélyesen motoroztak, de szerették volna a hobbijukat egy jó cél érdekébe állítani, továbbá kihasználni a motorkerékpár előnyeit a gyors vérszállításban. Mint megtudtuk, szervezetük immáron 15 éves, viszont az imént említett tevékenységet körülbelül két éve végzik.

Hamar kiderült, hogy a segítő szándékuk nagyon hasznos, így munkájukat 2021 első felében kiterjesztették az északkelet-magyarországi megyékre is: májustól a debreceni régióban szintén önkéntes vérlovagok teljesítenek szolgálatot.

– Úgy véljük, olyan munkát végzünk, amely az emberek életének védelmében viszonylag hiánypótló: csaknem minden egyes megmozdulásunkkal életeket mentünk – fogalmazott a Naplónak Gellén József régió­vezető. Hozzátette, amikor elkezdték, úgy hitték, a jövőben ez olyan foglalatosság lesz, amit hobbiként végeznek majd, a számok viszont másról árulkodnak. – Az elmúlt egy évben 1100 esetben szállítottunk, ebből 350-szer a debreceni önkéntesek ragadtak motort – jegyezte meg.

 

Közönségszavazás dönt

 

Gellén József óriási megtiszteltetésnek veszi a jelölést, ugyanis számukra már az győzelem, hogy a többi civil szervezet között tudhatják a Vérlovagok munkáját. – Mi már most nyertesnek érezzük magunkat, mert olyan küldetést teljesítünk, amire mindig szükség lesz: életmentés! – fűzte hozzá. Majd megjegyezte, a cím elnyeréséről egy február 3-án induló közönségszavazás dönt majd, viszont már most jó néhány jelölttel találkozhatunk az oldalon.

 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában