Helyi közélet

2022.01.23. 14:36

Parkolóhelyek, közösségi terek Hajdúhadházon

A tervek között közösségi terek kialakítása is szerepel

Forrás: Napló-archív

Pihenőparkot alakítanának ki egy záportározó körül, parkolót építenének a temetőhöz, fejlesztenék a futballpályát, óvodai bővítéseket hajtanának végre – egyebek mellett ezen beruházások megvalósítására pályázik Hajdúhadház a következő uniós ciklusban. 

 

A városnak fontos tervei vannak a Nap utcai, 3 hektáros záportározóval, amelyet teljesen felújíttatnának, hangsúlyozva, hogy az jelentős természeti értéknek tekintendő. Ennek szellemében park jönne létre a tározó mellett térkövezett járdákkal, korláttal ellátott stéggel, játszótérrel, hangulatos lámpákkal. A Nap utcának a tározótól délre eső szakaszát a Széchenyi utcáig 5 és fél méter szélességben aszfaltoznák. 

 

A temetőnél hetven férőhelyes parkolót szeretnének útépítéssel, csapadékvíz-csatornával. A Rákóczi utcai futballpályán a meglévőhöz kétszintes épületet húznának fel öltözőkkel, klubteremmel. A városi óvoda Szilágyi Dániel utcai épületegyüttesének tornaszobáját bővítenék, cserélnék a burkolatokat, újabb járdákat építenének. A Bercsényi utcai telephelyet két csoportszobával bővítenék, mosdókkal, öltözőkkel. 

 

A tartós rezsicsökkenés érdekében korszerűsítenének több önkormányzati fenntartású épületet. Így a család- és gyermekjóléti központot az Othello borházat, a Földi János Könyvtár, Emlékház, Hajdúhadházi Galéria épületét, valamint önkormányzati fenntartású konyhákat. 

 

RAL 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában