A közművelődés jelesei

2022.01.25. 08:04

Országos elismerésben részesült a derecskei intézmény

Bordán Szabolcs polgármester (balra) és Nádházi-Tálas Csilla Fekete Péter államtitkártól vehették át az oklevelet

Forrás: Nádházi-Tálas Csilla-archív

Második alkalommal nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma három évre szóló Minősített Közművelődési Intézmény címét a derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Az ünnepélyes átadót január 22-én tartották a budapesti Magyar Zene Házában. 

 

– A minősítésekre azok az intézmények pályázhatnak, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a minőségfejlesztés, a hatékony feladatellátás területén, folyamatosan figyelemmel kísérik a tevékenységekben részt vevők igényeit, mérik az intézményhasználók elégedettségét. Az elért eredményeik alapján kapják meg ezek az intézmények az elismeréseket – ismertette a Napló megkeresésére Nádházi-Tálas Csilla intézményvezető. Hozzátette: a közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja a pályázóktól azt is, hogy figyeljenek a visszajelzésekre, rendelkezzenek naprakész adatbázissal, tevékenységeiket visszakereshetően dokumentálják. Mindezek mellett a jó gyakorlataikat gyűjtsék és osszák meg a különböző fórumokon. Újításaikról, eredményeikről szakmai felületeken, kiadványokban is beszámoljanak. A cím elnyeréséhez többek között egy 100 oldalas pályázatot kellett benyújtaniuk, melyet külső auditorok vizsgáltak meg, s az ő javaslatukra került át az a szakmai minősítő testület elé. 

 

– Nagy örömünkre szolgált, hogy az általunk megpályázott valamennyi tevékenységi formára megnyertük a minősítést: rendezvényszervezés, kiállításszervezés, ismeretterjesztés és a művelődő közösségek, s ez közös siker az intézményben működő csoportokkal – emelte ki az intézményvezető. A szakmai elismerést pályázatok elbírálásakor is figyelembe veszik.  – A sikeres pályázat elkészítése bár az intézmény munkatársait dicséri, a cím ugyanakkor közös siker: a fenntartó önkormányzattal, a civil szervezetekkel, a látogatókkal, minden kultúrát pártoló helyi lakossal, vállalkozással. A sikerünk a város sikere. Köszönjük az állandó támogatást, segítséget és legfőképpen a bizalmat – hangsúlyozta Nádházi-Tálas Csilla.

 

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában