Sok volt a látogató

2022.01.20. 09:53

Növekvő az érdeklődés az erdei iskolák iránt

A pandémia ellenére a nagyerdei iskolában is sokan fordultak meg.

Forrás: Nyírerdő Zrt.-archív

Csaknem 9 ezren vettek részt a Nyírerdő Zrt. erdészeti erdei iskoláinak programjain 2021-ben – közölte kedden az erdészet. 

 

Mint írják, a pandémia az elmúlt évben is hátrányosan befolyásolta az érdeklődést, de a látogatottság összességében mintegy 40 százalékkal haladta meg a 2020-as száma­datokat. A nyíregyházi Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola tavaly csaknem 5 ezer gyereket és kísérőt fogadott, a tavaszi nyitást követően soha nem látott érdeklődés mutatkozott a programok iránt. 

 

Debrecenben, a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolában az elmúlt évben csaknem 4 ezer résztvevőt regisztráltak. A tavaszi-nyári időszakban nagyon népszerű volt a Debreceni Erdészetnél kialakított Borostyán tanösvény, és szívesen látogatták az óvodás és iskolás csoportok az Erdős­pusztai Bemutatóház és Arborétum területén tartott erdőpedagógiai foglalkozásokat is. Júliusban az ismét megrendezett Campus Fesztiválon az Agrárminisztériummal közös standon találkozhattak az érdeklődők az erdei iskolával. Ősszel a második alkalommal megrendezett Nagyerdő Hete programsorozat részeként egy héten keresztül tematikus programokkal várták a gyerekeket. A Nagyerdő Napja elnevezésű rendezvényre pedig csaknem 350-en látogattak el. 

 

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon, Budapesten az Erdővarázs Erdei kincsestár standján a Nyírerdő Zrt. mindkét erdei iskolája programokkal várta a látogatókat. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában