Közgyűlési előterjesztés

2022.01.24. 16:47

Nagy célokat tűztek ki Dombostanyán

Ingyenes hasznosításba adhat az önkormányzat a Tiszántúli Református Egyházkerület részére egy, a Dombostanyán lévő ingatlant, ha elfogadja az erről szóló előterjesztést a képviselő testület.

Forrás: Napló-archív

A „kivett tanya” megnevezésű ingatlan – az orvosi rendelő céljára szolgáló 36 négyzetméteres helyiség kivételével – 2021. december 31-ig közfeladat ellátása céljából a Tiszántúli Református Egyházkerület ingyenes használatában volt. Az egyházkerület kérelmében jelezte, hogy az épületet a Cigánymissziója, valamint az egyházkerülettel együttműködő Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány szeretné használni a jövőben is. A célkitűzéseik közé tartozik a hitéleti tevékenységek mellett a hátrányos helyzetű felnőtt lakosság számára foglalkoztatási lehetőség biztosítása.

 

Zöldségtermesztést, a megtermelt zöldségek savanyítását, tésztafeldolgozást, gombatermesztést és ehhez hasonló tevékenységek elindítását tervezik Dombostanyán.

 

A tervezet szerint az ingatlant a Tiszántúli Református Egyházkerület közfeladat (szociális szolgáltatások és ellátások, és nemzetiségi ügyek) ellátása és az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása céljából határozatlan időtartamra kapja meg, a hasznosítás ideje alatt az ingatlan fenntartásával, karbantartásával kapcsolatos valamennyi fizetési kötelezettség az egyházkerületet terheli, és minden év június 30-ig be kell számolnia az ingatlan hasznosításáról. 

 

HBN
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában