Reményekkel telve köszöntöttük az új esztendőt

2022.01.01. 12:37

Megteltek a szórakozóhelyek és az éttermek szilveszter éjjelén Debrecenben

A megyénkbeliek többek között a vírus alóli felszabadulást várják a 2022-es évtől.

Forrás: Kiss Annamarie

Döcögősen indult a 2021-es év utolsó estéje, viszont éjfél előtt már alig lehetett üres parkolóhelyet találni a belvárosban. Sötétedés után a tűzijátékoké volt a főszerep, amik éjközép után is beragyogták az eget. A 2020-as évvel ellentétben, pénteken méltóképpen búcsúztathattuk a múlt esztendőt: családtagok, barátok gyűrűjében köszönthettük az idei évet. Minden korosztály képviseltette magát a szórakozni vágyók között.


Többen csoportokban járták a várost, illetve akadtak olyanok is, akik már a kora esti órákban elfoglalták szokott helyüket a „pult végén”.

Forrás: Kiss Annamarie

A felkapott Csapó utcai szórakozóhelyen már órákkal éjfél előtt gyülekeztek a kikapcsolódni vágyók. Többnyire a harmincasok „váltottak jegyet”, viszont azon fiatalok sem maradtak otthon tévét nézni, akik éppen csak betöltötték tizennyolcadik életévüket. Egy hatfős fiúbandával találkoztunk este 10 órakor, akik rendkívül örültek annak, hogy az év utolsó napjától együtt köszönhetnek el. Lapunknak elárulták, tartottak attól, az utóbbi szilveszter megismétlődik, amikor még a közelebbi családtagjaikkal sem találkoztak, de hála a mostani év vége máshogyan alakult. – Boldogok vagyunk, hogy együtt ünnepelhetünk. Bízunk benne, a jövőben nem lesznek olyan szigorú korlátozások, amiket az elmúlt évben kellett megtapasztalnunk. Jó lenne, ha a 2022-es évben „minden” megoldódnak, és nem kellene azon aggódnunk, mikortól kell ismét otthonról bejelentkeznünk online órára – válaszolták érdeklődésünkre.


Közismert lemezlovasok és énekesek érkeztek a cívisvárosba, ám „színpadra” lépésük előtt a vendégek még az asztal mellett ülve beszélgettek.

Forrás: Kiss Annamarie

Négyfős társaságot kérdezgettünk arról, milyen újévi fogadalmakat tesznek, viszont megosztották velünk, nem igazán ígérgetnek, inkább a tettek emberei. A csapatból egyedül Ádám az, aki elmondása szerint mindig tesz fogadalmat, és ez most sem volt másképp. – Szeretnék a jövőben még jobban odafigyelni magamra, főként az egészségemre. Fontosnak tartom a testmozgást, ezért az elkövetkezendőkben biztosan többet fogok sportolni – fogalmazott.


Kinga és Betti éppen a pult mellett ácsorogtak, amikor leszólítottuk őket. Kérdésünkre elmondták, az utolsó pillanatban döntöttek úgy, nem otthon, hanem a belváros szívében fognak koccintani. –  Eleget voltunk otthon az utóbbi időszakban, jár nekünk a kikapcsolódás. Nem volt könnyű az elmúlt két év, nagyon reméljük, más periódus vár ránk. Jó lenne már örökre búcsút inteni a vírusnak. Szeretném, ha újra úgy élhetnénk, ahogyan a járvány előtt, boldogan, gondtalanul – jegyezte meg Kinga, aki két hete vette fel a harmadik oltást.

Forrás: Kiss Annamarie

– Éjfél után a családdal is koccintok, viszont a barátokkal is szerettem volna találkozni az év utolsó napján. Számomra nagyon fontos, hogy szilveszterkor azok körében legyek, akik az életem részesei. Úgy vélem, a 2022-es év merőben más lesz, mint az utóbbi. Főként azért, mert reményeim szerint egyre több ember lesz beoltva, tehát, ha minden jól megy, akkor a koronavírust is „elfelejthessük”. Sok mindenen keresztül mentünk, megérdemeljük, hogy egy gondtalanabb esztendőt üdvözöljünk – válaszolt érdeklődésünkre Papp Kristóf.


NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában