Oktatás

2022.01.22. 11:14

Meglátogattuk a Refi felvételizőit

Szombat reggel 10 órakor országszerte megkezdődtek a központi középfokú felvételi vizsgák.

Forrás: Kiss Annamarie

A tavalyi évet követően idén már könnyebben fel tudtak készülni a központi középfokú felvételi vizsgák lebonyolítására a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában. Győri István igazgatóhelyettes elmondta: az egész iskola területén fertőtlenítettek, és most is létszámkorlátot tartottak. A belépésnél, a tantermekben és a mosdókban is fertőtlenítőt helyeztek el. A maszkviselés kötelező a diákok számára, a szülők pedig az intézmény földszinti aulájában várhatják meg a gyerekeket.

 

A diákok már 10 óra előtt elfoglalták a helyeiket a tantermekben, és nagy izgalommal várták, hogy elkezdhessék a vizsgát.

– Izgulok, mert kíváncsi vagyok már, milyen feladatok lesznek a dolgozatban. Készültem sokat, azzal tudom magamat nyugtatni, hogy ennél többet nem tudtam volna már tanulni. Nem volt nagyon nehéz a felkészülés, de sok szabadidőt vett igénybe. A célom, hogy minél jobban sikerüljön a felvételim – mondta el Papp Zente Hunor.

 

– A szüleim kísértek el, és az egyik barátom is itt van, aki felvételizik. Jó tanulónak számítok, mert kitűnő lettem, de a felvételi más szintű, ezért sokat készültem rá. Voltak felkészítő óráink, de mellette otthon az apukámmal készültem a felvételire. Azért jöttem ide, hogy megalapozzam a jövőmet, nyelvi szakra jelentkeztem. Az angol a világ nyelve, sok országban lehet hasznosítani – osztotta meg Szalacsi Botond.

 

A központi felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok írják. Országszerte összesen 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek. 

 

BBI


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában