Hamis vádak

2022.01.17. 13:01

Megfelelően működik az ebrendészeti telep Hajdúhadházon

Hamis állításokkal, az interneten próbálta meg ismeretlen személy lejáratni a hajdúhadházi telepet.

Forrás: MW-archív

A napokban a közösségi médiában megjelenő bejegyzéssel próbálták meg valótlan állításokkal ­rossz színben feltüntetni a hajdúhadházi ebrendészeti telep működését ismeretlenek. 

 

– Az interneten jelent meg egy poszt a hét folyamán, amelyben a telepünk kutyáiról tettek közzé fényképeket. A felvételek a kutyák befogáskori állapotában készültek, a posztoló pedig azt a látszatot kívánta kelteni, hogy a telepünk nem működik megfelelően – ismertette megkeresésünkre a város jegyzője. A bejegyzés azóta már nem elérhető az interneten. Kiss-Kazsuk Katalin kérdésünkre elmondta, a 2018 óta működő, 40 kenneles ebrendészeti telepüket az önkormányzat saját tulajdonú cége üzemelteti. A bejegyzés megjelenése után a városvezetés felkereste a telepet, ahol megállapították: az a jogszabályoknak megfelelően működik. 

 

– A posztoló felrótta azt is, hogy az adományba kapott kutyaházak nincsenek meg. Azonban ez sem igaz, ugyanis jelenleg azok elosztása van folyamatban, mivel többféle méretben kapott a telep ezekből – tette hozzá a város jegyzője. Az önkormányzat a megfelelő jogi lépéseket megteszi, a feljelentés folyamatban van. 

 

A január 1-jével hatályba lépett szigorúbb ebrendészeti rendelettel kapcsolatban elmondta: a jogszabályoknak eddig is megfeleltek, egyedül a telep honlapjának kialakítása volt hiányosság, azonban arra is hamarosan sor kerül. 

 

BS 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában