Erasmus

2022.01.17. 08:17

Lépést tartanak a trendekkel a Lilla Téri Általános Iskola tanárai

A járvánnyal is küzdve teljesítettek újabb nemzetközi programot a Lilla téri pedagó­gusok.

BeA

Czellér András, Trungel Tímea, Badar Gabriella, Fodor Szimonetta, Vassné Szász Anita, Pálinkás Petra, Bodó Péter | Fotó: Lilla Téri Általános Iskola-archív

A Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő Lilla Téri Általános Iskola két tannyelvű oktatásában dolgozó pedagógusok összefogtak, és újabb nyertes Erasmus-pályázatban vettek részt. Az Erasmus-program a köznevelési intézmények dolgozóinak nyújt lehetőséget külföldi továbbképzésre. A Lilla térisek pályázatának címe: A nyelv, ami összeköt – The Language Builds Bridges. 

 

Az intézmény célja, hogy a két tannyelvű oktatás színvonalát mind szakmai, módszertani, idegen nyelvi képzéseken való részvétellel támogassa. A tantestületben lépést kívánnak tartani az európai nyelvoktatás legújabb trendjeivel, és a nem idegen nyelvet tanító kollégák angoltudásának fejlesztését is szükségesnek tartják. 

 

A pandémia miatt rendhagyó volt a program lebonyolítása, a pedagógusok pedig az elmúlt években igazolták, hogy megbirkóznak a kor kihívásaival, mi több a megújuló oktatási rendszerek az új tanítási és tanulási formákhoz alkalmazkodva használják ki az új lehetőségeket. Az utazások megszervezése a világjárvány idején nagy körültekintést és előkészületet igényelt. A Lilla Téri Általános Iskola hét pedagógusa különböző országokban, eltérő időpontokban szervezett külföldi továbbképzésen vett részt 2021. július és 2021 novembere között. 

 

Tapasztalatokat cseréltek 

 

Czellér András intézményvezető a projekt menedzsereként személyesen is részt vett az olaszországi Firenzében és a görögországi Szantorinin tartott módszertani továbbképzéseken. Trungel Tímea és Fodor Szimonetta Spanyolországban (előbbi Barcelonában, utóbbi Tenerifén) vett részt szintén szakmai módszertani képzésen. További négy kolléga Máltán, St. Julian’s városában járt. Badar Gabriella, aki egyben pályázati koordinátor, továbbá Pálinkás Petra és Vassné Szász Anita pedagógusokkal angol nyelvi tanfolyamon, míg Bodó Péter intézményvezető-helyettes módszertani képzésen vett részt. 

 

Ezeken a továbbképzéseken különböző nemzetiségű angolnyelv-tanárok dolgoztak együtt és cseréltek tapasztalatot az idegen­nyelv-oktatás gyakorlatában. A projektbe bekapcsolódtak a Lilla téri tanítványaik is, akik tablókat, projektmunkákat készítettek a mobilitásban részt vevő országok és az angol anyanyelvi országok kulturális, gazdasági, földrajzi sokszínűségének bemutatásával. A tanult ismereteket hosszú távon tudják kamatoztatni a pedagógusok a mindennapi munkájukban – foglalta össze a programot Lilla téri szemüveggel Badar Gabriella. 

 

BeA 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában