Erről is döntenek

2022.01.25. 07:00

Közgyűlési előterjesztés: tovább bővülhet Józsa

Forrás: Napló-archív

Településrendezési szerződést köt a debreceni önkormányzat a józsai Meszesi utca – Kismeszesi utca közötti területet érintő módosításra, ha igennel szavaz az erről szóló előterjesztésre a közgyűlés csütörtökön. Egy tervezett lakóterület fejlesztés érdekében fordult a városhoz egy vállalkozó, a benyújtott telepítési tanulmánytervet a közgyűlés 2021. novemberben el is fogadta.

 

Debrecen-Józsa határában a Meszesi utca keleti oldalán lévő kertségben beépítésre szánt lakóterület kialakítása a cél, amely kiszolgálhatja a településrész növekvő lakásigényét és egyben lehetővé teszi egy viszonylag zárt lakóközösség kialakítását. A korábbi mezőgazdasági funkció fenntartása a tulajdonos számára nem megfelelő. A terület adottságait tekintve (a Meszesi utca túloldalán meglévő lakóterületek) új lakóterület kijelölésére hasznosítható, mely a területtel szomszédos, már beépített területekhez csatlakozva a természeti és táji megjelenésben sem új elemként jelenne meg – írja az előterjesztő Gábor István főépítész.Az általános mezőgazdasági területből kertvárosias lakóterület területfelhasználásba történő módosítás szükséges. A telepítési tanulmányterv a módosítással érintett területen belül józsai kertvárosias lakóterület építési övezetet jelöl ki; a megengedett kialakítható legkisebb telek területe 900 négyzetméter, a megengedett legnagyobb beépítettség mértéke 30 százalék, az előírt zöldfelületi fedettség minimum 50 százalék, a megengedett épületmagasság 4,5 méter.

A településrendezési szerződéssel biztosított az, hogy a célmegvalósító egyrészt megfizesse a tervkészítés költségeit, másrészt az általa megvalósítandó céllal összefüggő, a vonatkozó jogszabályok alapján egyébként az önkormányzatot terhelő feladatok (közlekedési infrastruktúra kialakítása, közművesítés, zöldterületek kialakítása, stb.) elvégzése és finanszírozása is megvalósuljon a célmegvalósító költségére – áll az előterjesztésben. 

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában