Fennakadás nincs

2022.01.27. 15:40

Jégtáblák között lavíroz a tiszacsegei komp

Jégtáblák között lavíroz ezekben a napokban a tiszacsegei komp: egy-egy úszó tábla miatt vagy lassítani, vagy gyorsítani kell, de folyamatos az átkelés Tiszacsege és Ároktő között - mondta el a vízi jármű üzemeltetője csütörtökön az MTI-nek.

Forrás: MW-archív

Forras: MW-archív

Lévai Zoltán hozzátette: idén jégzajlás miatt csak egyetlen napra, ezen a héten kedden kellett leállniuk.

 

Tiszacsegénél már eltűnt a jég, a folyó felső szakaszáról azonban még érkezik egy-egy jégtábla, de ez nem zavarja a folyamatos, a forgalomhoz igazodó közlekedést - magyarázta a szakember.

 

A tiszacsegei komp 2017-ben került az országos figyelem középpontjába, amikor február 13-án egy tíz kilométer hosszúságban feltorlódott jégdugó a meder aljáról felszakította a vontatókötelet, és berántotta a kompot a jégtáblák közé.

 

A kompkezelőt a folyó közepén rekedt járműből honvédségi helikopterrel mentették ki. Néhány nap múlva Tiszacsegétől negyven kilométerre, a sarudi medernél sikerült befogni a kompot, és bár összetört, a hajótest nem roppant meg, így a Tiszán visszavontatták az állomáshelyére - idézte fel a történteket Lévai Zoltán.

 

Hozzátette, teljes felújítás után azóta - még ha néha jégtáblák között lavírozva is -, folyamatosan közlekedik a csegei komp.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában