Február 10. a határidő

2022.01.21. 08:44

Javaslatokat várnak a kitüntető címekre

A város napján idén is háromféle elismerést ad át Debrecen.

HBN

A debreceni önkormányzat közgyűlése a hagyományokhoz híven április 11-e, a város napja alkalmából idén is díszpolgári címet, Pro Urbe és Mecénás díjat adományoz, ehhez várja a javaslatokat. 

 

A polgármesteri hivatal közlése szerint a Debrecen Város Díszpolgára kitüntető cím a város és polgárai anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásában, fejlődésében elévülhetetlen érdemeket szerző, a város tekintélyét erősítő életmű elismeréseként adományozható. Debrecen Város Pro Urbe díja adható a város fejlődését és jó hírnevét növelő, a helyi közösség javát szolgáló, évtizedeken keresztül kifejtett, közmegbecsülést érdemlő tevékenység elismeréseként. Debrecen Város Mecénása díja a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként járhat. 

 

Az elismerések adományozására javaslatot tehetnek debreceni lakóhellyel rendelkező természetes személyek, Debrecenben működő civil szervezetek, egyházak, gazdasági társaságok, tudományos intézetek, intézmények és az intézményekben működő közösségek vezetői. Az elismerések adományozására irányuló javaslatokat 2022. február 10-ig várják. Bővebb információ és a javaslattételhez kötelezően szükséges formanyomtatvány a www.debrecen.hu honlapon érhető el. 

 

HBN 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában