Padlócsere, tetőfelújítás

2022.01.10. 07:55

Iskolafejlesztést hozott a Magyar falu program Nyírmártonfalvára és Bagamérra

Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató | Forrás: Napló-archív

Az előző évben két vidéki intézményét fejlesztette a Debreceni Tankerületi Központ a Magyar falu program pályázati lehetőségei révén.


– Nyírmártonfalván az Iskola tér 1. szám alatt található iskolai tornaterem újulhatott meg 50 millió forint támogatásból. Az épület homlokzati szigetelést kapott, új nyílászárókat szereltünk be, korszerűsítettük a fűtésrendszert, és kicseréltük a tornaterem padlóburkolatát is – tájékoztatott megkeresésünkre Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató. A felújítással érintett épület teljes területe mintegy 600 négyzetméter – tudatta.


Szintén az előző évben készült el a bagaméri Rákóczi utca 2. szám alatt lévő alsó tagozatos általános iskola tetőrekonstrukciója. Erre 20 millió forint támogatást nyertek a Magyar falu programban. – A tetőhéjazat felújítása és a födém további szigetelése hozzájárult az iskola energiahatékonyságának növeléséhez, ezáltal az intézmény működési költségének csökkentéséhez – ismertette a vezető.


– Mindkét munka 2021-ben készült el, és a fejlesztés eredményeként már egy megújult iskolában kezdhették meg tanulóink az évet. A Debreceni Tankerületi Központ minden elérhető pályázati lehetőséggel igyekszik segíteni intézményeinek fejlesztését, szakmai és infrastrukturális megújulását – emelte ki válaszában Pappné Gyulai Katalin.

 

Bekecs Sándor


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában