Fejlesztés

2022.01.14. 10:07

Indulhat a 4-es négysávosítása

Eredményes lett a tervezésre kiírt közbeszerzés.

Forrás: Napló-archív

Eredménnyel zárult a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által a 4-es számú főútvonal Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakasz négynyomúsítás kiviteli terveinek elkészítésére kiírt közbeszerzés, így a tervezőasztalon elkezdődhet a munka.

A tervezett beruházás keretében a 4-est kétszer két sávosra bővítik 12,1 kilométer hosszúságban, három külön szintű csomóponttal.

A fejlesztést a hajdúszoboszlói elkerülő keleti csomópontja és a debreceni, István úti csomópont közötti szakaszon fogják végrehajtani, az M35 autópálya-csomópont, valamint a Határ út térségében már meglévő szakaszokhoz való csatlakozás biztosításával. A január 10-i Közbeszerzési Értesítőben az áll, a tervezésnél a társadalmi és szakmai igényeket is figyelembe veszik.

A pályázatra négy budapesti székhelyű cég jelentkezett, közülük azzal, amelyik a legkedvezőbb árat kínálta, a közbeszerzést kiíró NIF szerződést kötött nettó 395,4 millió forint értékben.

Az ajánlattevő feladata egyebek mellett a bővítés kapcsán a meglévő engedélyezési terv és építési engedély felülvizsgálata, szükség esetén a meglévő engedélyek módosítása, továbbá a Hajdúszoboszló–Ebes–Debrecen közötti kerékpáros-kapcsolat biztosításához szükséges teljes körű tervezés. A fejlesztéssel érintett területen egy körforgalom, két gyalogos- és kerékpáros-felüljáró is épül, Ebesen pedig új nyomvonalon egy kilométer belterületi útszakaszt is kialakítanak (a József Attila utca és az Ady Endre utca között).

 

CH 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában