2022.01.24. 14:46
Idén ősszel indulhatna a termelés a bárándi gyárban
A téli hónapokban sem álltak le a bárándi tésztaüzem munkálatai.
A szakemberek a belső munkálatokat végzik télen | Fotó: Kovács Miklós/Facebook
Jó ütemben halad a település egyik meghatározó beruházása: sem a koronavírus-járvány, sem pedig a hideg idő beköszönte nem akadályozta meg a bárándi tésztagyár fejlesztését. A projektben felújítják és bővítik is az üzemet, mindehhez a Gazdaságélénkítő program pályázatán nyert el az önkormányzat mintegy 195 millió forintot. A fejlesztés révén energetikailag megújulhat az épület, továbbá új gyártósorral is bővül az üzem.
Jelenleg is zajlik az élet a gyár körül: a belső munkálatokat végzik a szakemberek, az időjárási körülmények ezt teszik lehetővé. A burkolási, valamint a festési feladatok előkészítésén, továbbá a fűtésszerelési teendőkön dolgoznak.
– A tervek szerint már februárban eléri a kivitelezés a 75 százalékos teljesítési szintet – erről tájékoztatta lapunkat Kovács Miklós polgármester. Hozzátette, hogy a kivitelezési határidő március 31., az eszközök beszerzésére és beüzemelésére pedig május végéig van lehetőségük. Kifejtette, hogy ha minden az elképzeléseknek megfelelően történik, akkor már nyár elejére teljesen befejezik a projektet.
Az önkormányzat vállalta, hogy nonprofit kft.-t alapít a bárándi tésztagyár működtetéséhez. – A célunk az, hogy nyár közepére, de legkésőbb őszre már termelő tevékenység legyen a gyárban – mondta Kovács Miklós, hozzáfűzve, a pályázati határidő november 30. A tésztagyár, mint megtudtuk, első körben összesen három személynek biztosít majd teljes állásban munkalehetőséget.
BBI