Közlekedés

2022.01.31. 17:01

Folyamatosan karbantartják a debreceni földutakat

Az aszfaltozási kérelmeket nyilvántartásba veszi az önkormányzat.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Egy olvasónk levelében azzal a panasszal fordult hozzánk, hogy az Erdőalja úton nincs járható út, és nagy kátyúk nehezítik a közlekedést. Az útszakasszal kapcsolatos kérdésekkel a debreceni polgármesteri hivatalhoz fordultunk.


– Önkormányzatunk munkatársai is tapasztalták helyszíni ellenőrzéseikkor, hogy a csapadékosabb időjárás miatt az átlagosnál jóval nagyobb ütemben romlott az utak állapota, és a város területén csaknem száz földút került hasonlóan rossz állapotba, mint ahogyan az érintett Erdőalja út – ismertetik a válaszban, hozzátéve, a beérkező, nagy mennyiségű föld­útkarbantartásra vonatkozó igény mellett munkatársaik – lehetőségeikhez mérten és a költségvetési forrás függvényében – folyamatosan azon dolgoznak, hogy az utak járhatóbbak legyenek. 

 

Engedély szükséges


– A közlekedés biztosítása érdekében az Erdőalja utca földútrendezési munkáit hivatalunk megrendelte. A szükséges útjavítási, gréderezési munkálatokat időjárástól és önkormányzatunk szerződött szakkivitelezőjének kapacitásától függően minél előbb elvégeztetni szándékozzuk. (A gréderezés tolólapos munkagéppel történik, a felület gyalulásával, egyengetésével, majd hengeres tömörítésével.)


Mint hangsúlyozták, természetesen végleges és tartós megoldást az aszfaltozás jelenthetne, ám ahhoz a szükséges anyagi forrás biztosítása elengedhetetlen. – A 2022. év útépítései előkészítés alatt állnak. A helyszínek kiválasztásakor elsődleges szempont, hogy az útépítéshez szükséges terület – melyet a város szabályozási terve tartalmaz – önkormányzatunk tulajdonában álljon, megfeleljen a műszaki feltételeknek, illetve rendelkezzen a kivitelezéshez szükséges tervekkel, engedélyekkel, továbbá, hogy valamennyi – a terület szolgáltatási színvonalába beletartozó – közmű kivitelezési munkái befejeződjenek, mivel az újonnan épülő burkolatot önkormányzatunk nem bontja fel az útépítés lezárását követő öt éven belül. A városban számos utca vár aszfaltozásra, melyek sorra kerülési ideje több év is lehet. Az időközben érkező aszfaltozási kérelmeket nyilvántartásba vesszük, és a költségvetés összeállításának tervezésekor felmerülő igényként szerepeltetjük.

Az Erdőalja utca jelenleg még nem rendelkezik a szilárd burkolat kiépítéséhez szükséges tervekkel, engedélyekkel

– emelték ki.

 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában