Közösen keresik a megoldásokat

2022.01.25. 11:58

Együttműködésre lépett az egyetem és a Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetsége

Együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem és a Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetsége képviselői.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem és a Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetsége képviselői kedden az egyetem főépületében;  a cél hogy a felek szakmai együttműködésükkel a tudományos innovációk felhasználásával és a finanszírozási problémák megoldásán keresztül segítsék a gazdálkodó és szolgáltató szervezeteket, napjaink gazdasági kihívásaira megoldásokat keressenek. Ennek érdekében többek közt előadások, közös konferenciák vagy tanulmányok elkészítése valósulhat meg.

 

Az együttműködés az egész Debreceni Egyetemre szól, de leginkább a Gazdaságtudományi Kar érintett, ezért annak dékánja, Pető Károly képviselte az intézményt Pintér Ákos általános rektorhelyettes mellett.

Fotó: Kiss Annamarie

– Az együttműködés során mindkét fél használni fogja a szakmai és tudományos kapcsolatrendszerét elsősorban a gazdálkodó és a szolgáltató szervezetek gazdaságfejlesztése érdekében, hozzájárulva az eredményességhez, ami végső soron munkahelyteremtésben is megnyilvánulhat – mondta el lapunknak Pető Károly. – A gyakorlatban a GTTSz bekapcsolódhat az oktatásba, a hallgatóknak ajánlhat a legújabb ismeretanyagokat tartalmazó előadásokat, kurzusokat. Közvetíthet az egyetem felé a társadalom, a gazdálkodó és szolgáltató szervezetek részéről felmerülő szakmai kérdéseket, és ezekre Karunk oktatói, kutatói tudományos válaszokat adnak. Szervezhetünk közös konferenciákat, vagy a felmerülő kérdésekre tanulmányok formájában megjelenő megoldásokat adhatunk, melyek segítik az érintett gazdálkodókat – hozott néhány példát az együttműködés lehetőségeire a dékán.

Debrecent illetően hatalmas a fejlődés, és ebben az egyetemnek is szerepe volt, van és lesz; a mostani együttműködés pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy az intézmény a társadalmi feladatait ellássa

– mutatott rá Valenta László, a GTTSz elnöke. Úgy véli, a GTTSz a meglévő számtalan csatorna mellett egy további lehet, melyen keresztül a hallgatók információhoz juthatnak, kicsit másféléhez, mint a többin, és így még szélesebb körből választhatnak. Többek közt a gazdaság előtt álló kihívásokról tájékozódhatnak, melyek közül Valenta László az energiaválságot emelte ki.

 

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában