A közgyűlés dönt róla

2022.01.25. 10:32

Díjtalanul parkolhatnának a mintavevők

Tizenkét autó kaphat lehetőséget, ha a csütörtöki közgyűlés elfogadja a javaslatot.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ingyenessé tenné a debreceni díjköteles közterületeken a parkolást az önkormányzat azon személyautók számára, melyekkel a Covid–19-mintavételt a szakemberek a város területén háznál végzik. Pacza Gergely, a városfejlesztési főosztály vezetőjének erre vonatkozó előterjesztését január 27-i ülésén tárgyalja a képviselő-testület.

Jelenleg a tesztelést az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet végzi háziorvosi megrendelés alapján a betegek lakásán.

Ez olyan személygépkocsik használatával történik, melyek jelenleg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vagy a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tulajdonában/üzemben tartásában vannak, és nincs megkülönböztető jelzésük. Annak érdekében, hogy a mentőszervezet e fel­adatát hatékonyabban láthassa el – függetlenül azok tulajdoni vagy üzembentartói viszonyától – díjmentes várakozás biztosítására tesz javaslatot a főosztályvezető. A döntés, ha a közgyűlés megszavazza, 12 autót érint majd. Fontos tudni, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idén június 30-ig továbbra is fennáll. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban lehetséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása vagy ismételt elrendelése, ezért az ingyenes parkolásra vonatkozó intézkedés a tervek szerint 2023. április 1-ig lenne hatályban.

 

CH


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában