Egyház

2022.01.21. 19:32

Debreceni mentősök kapják az idei imahét adományait

A helyi mentőállomás dolgozói a betegek ellátására fordítják majd a kapott összeget.

Szerda este a Szent Anna-székesegyházban folytatódott az imahét | Forrás: Napló-archív

A debreceni egyházi vezetők közös döntése alapján az idei ökumenikus imahét során összegyűlt adományokat az Országos Mentőszolgálat debreceni mentőállomásának dolgozói kapják, tudatta honlapján a Tiszántúli Református Egyházkerület.. Az imádkozó hívek ezzel is szeretnék kifejezni elismerésüket és hálájukat az egész város lakossága részéről, hogy a mentősök a járvány idején készséges munkájukkal, önfeláldozó módon segítették és segítik a betegeket.

 

Az egyházvezetők eredeti terve szerint ezzel az adománnyal a mentősök munkakörülményeit kívánták segíteni, az állomás dolgozói azonban ezt a segítőkészséget mintegy továbblendítve a pénzt a betegek ellátásának javítására fordítják. Így az adományból egy hordozható ultrahangkészüléket fognak vásárolni, olvasható a közleményben. Mint írják, vidéken ez lesz az első mentőállomás, ahol a rohamkocsi ilyen korszerű eszközzel lesz felszerelve. A megvásárolandó orvosi eszköz összesen kétmillió forintba kerül. Az egyházkerület bízik abban, hogy az imahét végére ez az összeg teljes egészében összegyűlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában