Helyi közélet

2022.01.16. 19:56

Debrecenben is megkezdődött az Ökumenikus Imahét

Fotó: Molnár Péter

Nagy érdeklődés övezte az Ökumenikus Imahét kezdetét vasárnap este, az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Főszékesegyházban. Az eseményen Kapin István görögkatolikus parókus a lelkésztársak mellett köszöntötte a város különböző gyülekezetiből érkező hívőket is.

Fotó: Molnár Péter

Öröm és hála

 

Mint elhangzott, a vasárnap nyíló hét központi igéje a következő: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt” (Mt 2,2). – Ezt a gondolatot mindannyian mind a várakozásban, mind karácsony idején minden templomban, gyülekezetben, közösségben többször átelmélkedtük. Istennek hála Debrecenben is örömmel tudtak a felekezetek a csillag kíséretében járni, mely az egész hét jelképe lesz a városban. – Köszöntök minden kedves együtt imádkozót, kívánom, hogy Isten lássa, hallgassa meg, és használja a földkerekség javára a mi közös együttlétünket – mondta köszöntőjében Kapin István. A vasárnapi eseményen igét hirdetett Püski Lajos református lelkészi főjegyző. Az imaközösséget dr. Seszták István görögkatolikus főhelynök vezette.

Fotó: Molnár Péter

Az Ökomenikus Imahét január 23-ig tart, melynek perselyadományát a Debreceni Mentőállomás számára ajánlják fel. A görögkatolikus főszékesegyház mellett hétfőn az Evangélikus Templom, kedden a Kistemplom-Ispotályi Református Templom, szerdán a Szent Anna Római Katolikus Székesegyház, csütörtökön a Kossuth utcai Református Templom, pénteken a Baptista Imaház – Szappanos utca, szombaton a Megtestesülés Római Katolikus Templom, vasárnap pedig a Református Nagytemplom ad otthont az eseménysorozatnak.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában