Egyedülálló állatvilág

2022.01.24. 10:28

Brekegő, ugráló kétéltű „vendégek” az iskolában

Vándorkiállításon ismerkedhettek hazánk békáival a bolyais diákok.

Forrás: Bolyai-iskola-archív

Az elmúlt napokban volt megtekinthető a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Magyarország békáit bemutató vándorkiállítása a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

A hét folyamán az intézmény tanulói részletesebben megismerkedhettek hazánk egyedülálló állatvilágának ezen jeles képviselőivel.

A képeket és ismertető szövegeket tartalmazó kiállítást kiegészítette Szabolcs Mártonnak, a Debreceni Egyetem ökológusának szakmai előadása, melyet a hét folyamán hallgathattak meg a diákok. Továbbá, a témahét jegyében, sok egyéb program mellett, a vizuáliskultúra-órákon békákat rajzolhattak a nebulók. 
Mint örökös Öko-Iskola, az intézmény mindig szívesen ad teret az ehhez hasonló eseményeknek, a faültetések, önkéntes szemétszedési akciókban való részvételek, továbbá a környezeti nevelést előtérbe helyező napi pedagógiai tevékenység mellett – tudatta a Naplóval Vasziliu Tamás tanár, szabadidő-szervező. Az MME ismertetője szerint a 2020. év kétéltűjének választott zöld varangy csupán egy a hazánkban előforduló 12 békafaj közül. Ezt az igen hasznos, különleges és sokak által kedvelt állatcsoportot szeretnék megismertetni a „Keresd a Zöldet!” kampányhoz kapcsolódóan elkészült vándorkiállítás segítségével. A tárlat egyenként mutatja be hazánk békáit, sok érdekességet fed fel az elterjedésükről, életmódjukról szaporodásukról és a védelmi helyzetükről.

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában