Fotókkal

2022.01.01. 11:40

„Az új év mindig a remény hordozója” – Ünnepi szentmise Debrecenben

Ne csak kívánjuk a boldog új évet, tegyünk is a boldogabb esztendőért!

Forrás: Kiss Annamarie

Az év első napján Palánki Ferenc megyés püspök a Szűzanya közbenjáró segítségét kérte az új esztendőre a debreceni Szent Anna-székesegyházban bemutatott szentmisén. 

 

– Az új év mindig a remény hordozója. Tele vagyunk vágyakkal, várjuk, hogy Isten beteljesítse azokat, adjon jólétet, egészséget, békét, szabadulást a nehéz helyzetekből, amelyhez nekünk is hozzá kell tennünk a bizalmunkat, a hitünket, a szeretetünket, ami az emberségünkből származik – olvasható a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye oldalán. 

– A nehéz helyzeteink arra nevelnek bennünket, hogy még inkább ráhagyatkozzunk Istenre, hogy átérezzük azt: Ő velünk van – utalt a karácsony üzenetére. Jézus arra tanít, biztat bennünket, hogy ha hittel járjuk az utunkat, akkor megtapasztaljuk, hogy Ő mindig velünk van, hangsúlyozta a püspök atya. – Ha őt tartjuk legfőbb értékünknek, akkor fogjuk azt az utat járni, amire meghívott bennünket. Olyan sokszor elfeledkezünk erről, és arra vágyakozunk, hogy a nehéz idők után egyszer majd eljön a mi boldog, szép, nyugodt életünk. De nem jön el – fogalmazott a püspök, és hozzátette, a teljesen nyugodt, önfeledten boldog élet ha el is jön, csak néhány napig, percig éljük meg, mert csak a jelen pillanat van, amivel Isten megajándékoz bennünket. Az a pillanat, amit élünk és az a személy, akivel éppen találkozunk, az legyen a legfontosabb az életünkben. Ez a szeretet. 

Ha azt mondjuk embertársainknak: boldog új évet, azt ne csak kívánjuk, hanem tegyünk meg mindent azért, hogy azoknak, akik mellettünk vannak, akikkel találkozunk nap mint nap, boldogabb legyen az életük, az évük Isten segítségével 

– fogalmazott. Elmélkedése végén az áldásról beszélt: – Áldást adnak a papok a választott nép tagjaira, az Újszövetség papjai is megáldják az embereket, és mi mindannyian, akik a keresztségünk révén az általános papságban részesültünk, megáldjuk egymást. De a legfontosabb, hogy áldássá legyünk a másik számára. 

 

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában