Megfelel az előírásoknak.

2022.01.27. 10:14

A sírboltépítésnek is feltétele van, ellenőrzik a kivitelezést

Az üzemeltető társaság szakemberei megvizsgálták a létesítményt.

Forrás: Vass Attila

Egy Napló-olvasó arról érdeklődött, hogy mit építenek a Debreceni Köztemető kerítésénél, valamint, hogy az építmény a szomszédos sírokhoz való közelsége miatt megfelel-e a kegyeleti-temetkezési előírásoknak. Kíváncsi volt továbbá arra is, hogy a téglák – szerinte – hullámos vonalú rakása alapján biztonságosnak mondható-e a sétány leendő objektuma. Gondolatait továbbítottuk Domokos Csillának, az A.K.S.D. Kft. szóvivőjének. Válaszlevelében a szakember kifejtette: a Debreceni Köztemető 1. táblájában a kerítés mellett folyamatban van egy mauzóleum jellegű sírbolt építése.

 

Az intézkedés feltételei

 

Mint rámutatott, a vonatkozó jogszabályok alapján (312/2012. XI.08. Korm. rendelet 1. sz. melléklet 10. pont) a sírhely fölött rendelkezőnek van lehetősége építtetni egy legfeljebb 50 négyzetméter alapterületű és három méter magasságú sírboltot, mely ebben az esetben nem minősül építésiengedély-köteles tevékenységnek. – Ha a Köztemető üzemeltetőjeként szakembereink baleset- vagy életveszélyesnek ítélnek meg bármilyen jellegű építményt, intézkednünk szükséges – hangsúlyozta Domokos Csilla. – Ebben az esetben az építmény megfelel az előírásoknak, a szomszédos sírhelyektől az előírt távolságot az építtetők betartották, szakembereink folyamatos ellenőrzése mellett zajlik az építkezés. A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy a szakembereik a falazaton nem találtak olyan görbeséget, mely statikailag befolyásolná az építmény biztonságos és szakszerű befejezését.

 

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában