Helyi közélet

2022.01.25. 07:32

A héten már a megyében is várják a gyerekek a felvételi eredményét

Van olyan tanuló, aki már tudja a pontjait.

A központi felvételi a diákok első fontosabb megmérettetése

Forrás: Napló-archív

Szombaton több ezer diák írta meg a központi írásbeli felvételit magyar és matematika tantárgyból. Arról kérdeztük a szaktanárokat, milyennek ítélik azokat a feladatlapokat, amelyeket a nyolcadik osztályos tanulóknak kellett kitölteniük. Nagyné Stefán Éva, az Epreskerti Általános Iskola magyartanára szerint átlagos nehézségű volt az idei felvételi, a diákok többségének nem okozott gondot a feladatok megoldása. – Talán egy kicsit könnyebb volt, mint amire készültünk. Újdonságok nem szerepeltek benne, ugyanazok a feladattípusok voltak, amelyek korábban – mondta, hozzátéve, adódott néhány összetettebb, kreativitást igénylő kérdés is. A szaktanár úgy véli, elég volt a 45 perc a felvételi megírásához, a gyerekekkel az előkészítő órákon sokat gyakoroltak, tréningezték a tanulókat erre a megmérettetésre. 

 

Siposné Vesza Judit matematikatanár szerint a 10 feladatból álló felvételi első 5-6 feladványát biztonsággal meg tudták oldani a diákok, az egyenlettel megoldható szöveges feladatok okozhattak inkább nehézséget. – Van olyan tanítványom, aki elmondta, hogy neki a 45 perc kevésnek bizonyult, de akadt olyan tanuló is, aki szerint a magyar könnyebb volt, mint a matematika. Megoldható volt összességében, ilyen feladattípusokra, ilyen tantárgyi ismeretekre készültünk. Szükség volt kreativitásra, logikai gondolkodásra és szabálykövetésre a felvételi megírásához – összegezte kérésünkre.

 

Hozzátette, a korábbi évekhez képest valamelyest könnyebb is volt az idei vizsgalap, viszont nagy nehézséget okozott az, hogy a tanulók kétszer is online oktatásban voltak. A digitális munkarendből való visszatérés után rendre átismételték a online oktatásban tanult anyagot.

 

KD 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában