Ingatlan

2021.12.22. 19:00

Vidéken is sokat nőtt az új ingatlanok ára

Továbbra is Győrben, Debrecenben és Szegeden található a legtöbb beruházás.

Megingathatatlan a Győr, Debrecen, Szeged trió elsősége a vidéki újlakás-piacon, ebben a három városban épül a legtöbb lakás. Az árak egy év alatt 16 százalékot nőttek, a fejlesztők országos átlagban 716 ezer forintot kérnek egy négyzetméterért, de a nagy trióban ennél is többet kell fizetni – derült ki az Otthon Centrum közleményéből. 

 

Több ezer ingatlan

 

Az Otthon Centrum 2021 negyedik negyedévében készített felmérése alapján a vidéki megyei jogú városokban 285 projektben majdnem 7 ezer 200 lakás kivitelezése van folyamatban, és a beruházók átlagosan 716 ezer forintos négyzetméteráron hirdették a piacon az ingatlanokat. A szabad lakások száma a felmérés pillanatában elérte a 3 ezer 300 darabot. – Továbbra is Győrben, Debrecenben és Szegeden található a legtöbb beruházás, és ebben a három városban épül a legtöbb lakás – összegezte a felmérés eredményeit Soóki-Tóth Gábor. A centrum elemzési vezetője kiemelte, hogy a projektek számát tekintve a hajdúsági megyeszékhely vezeti a listát (42 darab), de a lakásszámot vizsgálva már Győr (1089 darabbal) valamivel megelőzi Debrecent.

 

HBN 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában