Jelentették a hibát

2021.12.08. 12:55

Veszélyes aknafedlap a debreceni kereszteződésben

Zavaróan hangos is az elmozdult elem. A szolgáltató javítást ígért.

Forrás: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Egy jó ideje zavarja a környékbeli lakók nyugalmát a Mikepércsi és Bulgár utca sarkán, az úttest külső sávjában található aknafedlap. Olvasónk szerint a fedő elmozdult, így nemcsak balesetveszélyes, hanem – főként az éjszakai órákban – rendkívül zajos is. Kifejezetten akkor zavaró, amikor a nagyobb tehergépjárművek áthajtanak rajta. Próbálta felvenni a kapcsolatot a közútkezelővel, de nem kapott választ. A Napló egyik munkatársa a helyszínen járt, és megerősítette, hogy a fedőlap valóban billeg, és csattogó hangot hallat. A problémáról értesítettük az önkormányzatot.

Forrás: Molnár Péter

A debreceni polgármesteri hivatal válaszából megtudtuk, az útellenőri szolgálat megvizsgálta a szóban forgó fedlapot. Hozzátették, a Mikepércsi út állami tulajdonú út, melynek kezelője a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A problémát jelezték az illetékeseknek. Szerkesztőségünk ezután megkereste az útkezelőt is.

A Magyar Közút szerint valóban ők az üzemeltetők, ám a hibás aknafedlap a Debreceni Vízmű Zrt. tulajdonában van. Mint mondták, a közműszolgáltató munkatársaival közösen ők is megvizsgálták a helyszínen található fedőlapot. A hibáról értesítették a kivitelező céget, amely várhatóan egy héten belül garanciálisan javítja a fedlapot és környezetét.

HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában