Közbeszerzési eljárás indult

2021.12.01. 15:55

Új tűzoltóautókat vesz Debrecen

A járművek a repülőtéren lesznek.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Két tűzoltóautót vásárol a debreceni önkormányzat összesen nettó 699 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítő december 1-jei számából. Két budapesti cég jelentkezett ajánlattal; a nyertessel november 18-án kötöttek szerződést.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér részére két nagyteljesítményű, habbal oltó tűzoltógépjárművet szerez be a város.

A részletes leírás szerint mindkét jármű alvázának és a felépítményének ugyanattól a gyártótól kell származnia; a motor dízelüzemű, legalább Euro 5-ös besorolású, teljesítménye minimum 700 lóerő; a járművek automata váltóval ellátottak, végsebességük minimum 120 kilométer óránként. A felépítményüknél előírás volt többek közt a kétajtós vezetőfülke, biztonsági üvegből készült – egy darabból álló – szélvédővel, állítható napfényvédő rolóval; korróziónak ellenálló kialakítás, átrozsdásodásra elvárt legalább 6 év garancia; az ajtók nagyméretű, jó kilátást biztosító biztonsági üvegezéssel ellátva, a fülke ablakai fűthetőek. Továbbá természetesen a szükséges tűzoltótechnikai berendezéseknek is biztosítottnak kell lenniük.

A jármű átadása üzembe helyezve, a szükséges dokumentációval ellátva a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren történik meg – írja a közbeszerzési dokumentum.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában