Édes karácsony

2021.12.09. 16:53

Több mint háromezer csomagot oszthatnak szét a rászoruló gyermekek között

A BAGE csokigyűjtő akciójából a hivatalnokok idén is bőségesen kivették részüket.

Forrás: Kiss Annamarie

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal tíz éve vesz részt a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének csokigyűjtő akciójában. Az édességeket és ajándékcsomagokat Rácz Róbert kormánymegbízott adta át csütörtök délután az egyesület vezetőjének, Buzás Lajosnak a Megyeháza Csokonai-termében. A politikus elmondta, hogy az egyesület megalakulása óta figyelemmel kíséri a megyei nevelőszülői hálózat és a lakásotthonok helyzetét, majd hozzáfűzte: mára a gyerekek kétharmada él nevelőszülőknél, és ebben nagy szerepe van az egyházaknak is, akik saját hálózatot működtetnek, átvállalva az állam szerepét. Beszélt arról is, hogy az Emmitől nemrég a szakterületen dolgozó hajdú-bihariak is kaptak Szent Anna-díjat. Az elismerést Pipó Mártonné, a debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkatársa, és Lányiné Benke Marianna, a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkatársa vehette át. – Hajdú-Bihar megyében jelenleg ötszázötven nevelőszülő él, szakmájuk elismert hivatássá vált az évek alatt – fogalmazott. Kitért arra is, hogy januártól húsz százalékkal emelkedik a gyermekvédelemmel foglalkozók juttatása.

 

Buzás Lajos a Naplónak elmondta, hogy idén százharminc iskola, több hivatal, magánvállalkozások és cégek csatlakoztak a kezdeményezéshez, így valószínű, hogy ebben az évben teljesülhet az egyesület munkatársainak álma, és háromezernél is több csomagot oszthatnak majd szét a nehéz sorsú hajdú-bihari és határainkon túl élő gyerekeknek. A BAGE jubilál az év végén, tizedik alkalommal rendezi meg gáláját a lakásotthonban élő fiatalok számára, akik azt is kiválaszthatták, hogy melyik sztárfellépő érkezzen az ünnepre a Civis Étkeztetési Központ támogatásával, melynek ezúttal a Bocskai  téri Meteor Keresztény Központ ad majd otthont.  

 

A Megyei Kormányhivatal tíz járási hivatala, az osztályok és a főosztályok vettek részt az idei csokigyűjtő akcióban. 

 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában