Civilek

2021.12.11. 13:51

Pilot programot zártak le a Megyeházán

A civil szervezeti vezető workshop utolsó kerekasztal-beszélgetését tartották szombaton a cívisvárosban.

Forrás: Kiss Annamarie

Hazai is és külhoni civil szervezetek képviselői érkeztek a debreceni Megyeháza Bocskai termébe december 11-én délelőtt a Civilek a Fiatalokért Egyesület, mint a Hajdú-Bihar Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa eseményére.

Bár szélesebb körben szerették volna, de a járványhelyzet megnehezítette a program zárórendezvényének szervezését.

Forrás: Kiss Annamarie

Országossá nőhet

Ez a találkozó egy tízalkalmas, összesen hat észak-keleti megyét érintő, civil szervezetek képzését segítő pilot program zárása volt. Mindazok, akik akár szervezőként, akár előadóként, akár hallgatóként voltak része a programnak, olyan tudás birtokosává válhattak, amely elengedhetetlen a civil szervezetek életében.

Kecskés PéterForrás: Kiss Annamarie

– A képzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Azokból a visszajelzésekből, amelyek eljutottak hozzánk, megerősödött az a meggyőződésünk, hogy ezt a programot a későbbiek során tovább kell folytatni – szólt köszöntőjében Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője. Hozzátéve, hogy jövőre ez a program már országossá is terjedhet.

Kifejtette, hogy a vezetők, akik a vállukon viszik egy egyesületnek, egy alapítványnak az életét, fontos, hogy megfelelően legyenek ellátva információkkal, továbbá birtokukban legyen az a készség és képesség, amivel aktívvá tehetnek egy civil szervezetet, hiszen ez az, ami nagyban befolyásolja a működés minőségét.

Forrás: Kiss Annamarie

A főosztályvezető egyúttal a járványügyi helyzetben való felelősségteljes helytállásra is emlékeztetett, hiszen – mint mondta – nem mindegy, hogy a jövő évre tervezett civil programokat milyen formában tarthatják majd meg.

A képzést több mint 70 résztvevő sikeresen fejezte be, ők tanúsítványt vehettek át a szombati rendezvényen.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában