Közlekedés

2021.12.16. 12:03

Módosult a forgalmi rend a 35-ös főút debreceni bevezető szakaszán

Forrás: Napló-archív

Az elmúlt napokban a 35-ös főút Debrecen és Debrecen-Józsa közötti szakaszán lámpaprogram- és forgalmirend-módosításokat hajtottak végre a gördülékenyebb közlekedés biztosítása érdekében. Az új rend megszokásáig a szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek a térségben – figyelmeztet közleményében a Magyar Közút kommunikációs osztálya.

 

A Debrecen belterületén lévő jelzőlámpás csomópontok közül három csomópontban a jelzőlámpaprogramok módosítása mellett az érvényben lévő forgalmi rend is megváltozott. 

A Böszörményi út – József Attila utca csomópontban nem lehet a város, illetve Debrecen-Józsa irányából a főútról balra kanyarodni. A Böszörményi út - Akadémia utca csomópontban a Böszörményi út város felé eső ágán megszűnt a gyalogátkelőhely, valamint az Akadémia utcai ágon módosult a forgalmi rend. A korábbi önálló balra kanyarodó és egyenes-jobbra kanyarodó forgalmi sávokból, egyenes-balra kanyarodó és önálló jobbra kanyarodó forgalmi sávokat alakítottak ki. A Böszörményi út - Branyiszkó utca csomópontban pedig a város irányából nem lehet balra kanyarodni.

Az elkövetkező hetekben a jelzőlámpa programok finomítása miatt esetlegesen kialakuló torlódásokért a közlekedők megértését és türelmét kéri a társaság, mint hozzátették, a változtatásokat az ő érdekükben végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában