Dr. Fülöp György

2021.12.15. 15:00

Közadakozásból készülhet emléktábla Derecskén

Már dolgoznak a bronz domborművön.

Már többször hirdettek a városban az egykori alapító, Dr. Fülöp György és a szülőotthon emlékére készülő emléktába elkészítési költségének összeadására szóló közadakozást. Bordán Szabolcs polgármester december 14-i Facebook-bejegyzése szerint az elkülönített számlán a tervezett összegnek még csak a töredéke gyűlt össze.

 

A tábla célja és mondanivalója: „Emléket állítani a hajdanvolt Szülőotthonnak, alapítójának, valamint mindazon szülésznőknek, bábáknak is, akik sok gyermek világrajövetelét segítették” – írta, hozzátéve, a gravírozott kőalapon elhelyezendő bronz dombormű elkészítésén a kiválasztott művész már dolgozni kezdett.

 

Akik magukénak érzik a kezdeményezést, és méltóképpen szeretnének áldozni Dr. Fülöp György emlékezetének, valamint a hajdanvolt szülőotthon és a benne dolgozók áldozatos szolgálatának, azok a polgármester közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből tájékozódhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában