Debreceni Egyetem

2021.12.30. 16:11

Korszerű gépparkkal bővül a debreceni onkológiai ellátórendszer

Több mint kétmilliárd forint értékű beruházás.

Forrás: Napló-archív

Az Emmi az Országos Onkológiai Intézet szakmai közreműködésével 2018-ban dolgozta ki a Magyar Nemzeti Rákellenes Programot. Ennek köszönhetően – Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének irányításával – áttörő klinikai eredmények érhetőek el az onkológiai betegellátás területén, továbbá a gyógykezelésre szoruló betegek lakóhelyükhöz közeli, megyei centrumokban kaphatják meg a legkorszerűbb daganatdiagnosztikai és daganatterápiás kezeléseket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel. 


Kiemelték: a kormány támogatásával ezúttal a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DE KK) több mint kétmilliárd forint értékű beruházást valósíthat meg, amely hosszú távon biztosítja a magas szintű betegellátás technikai keretrendszerét, és a klinika ellátási hátterét.


Felhívták a figyelmet, hogy a DE KK ellátási területéhez közel kétmillió lakos tartozik. A jelenlegi fejlesztéssel magas szintű, képi vezérelt sugárterápiára (IGRT), stereotaxiás besugárzások végzésre alkalmas géppark jöhet létre a DE KK-ba. Hozzátették, a modern technológiát képviselő háttér lehetővé teszi a legújabb külső besugárzási technikák alkalmazását a daganatos betegek kezelésénél, garantálja a magas szintű betegellátást, a képvezérelt nagy pontosságú kezeléseket, és a robbanásszerűen bővülő intra- és extracranialis sugársebészeti, sugárkezelési beavatkozásokat.

 

„A klinika gyógyító és kutatási eredményei eddig is kiválóak voltak, a megújuló gépparkkal pedig még eredményesebbek lehetnek” – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában