Fotókkal

2021.12.17. 18:18

Kárpátaljai rászorulókon segít a KDNP-frakció

A szállítmány Debrecenből indult útnak pénteken.

Forrás: Kiss Annamarie

Tartósélelmiszer-csomagokkal támogatja a kárpátaljai rászoruló, szegény családokat a KDNP országgyűlési frakciója 

- jelentette be Simicskó István frakcióvezető pénteken Debrecenben, a görögkatolikus egyház látogatóközpontjában, ahonnan útba indították a szállítmányt.
 

Elmondta: három tonna tartósélelmiszert - olajat, száraztésztát, cukrot, rizst, babot, konzerveket, kávét - gyűjtöttek össze, a küldemény továbbításához a görögkatolikus egyház segítségét kérték, hogy a rászorulókhoz jusson el a küldemény.
 

A KDNP-frakció rendszeresen segít itthon is, az elmúlt években az ökumenikus segélyszolgálaton, a máltai szeretetszolgálaton, a katolikus karitászon és a vöröskereszten keresztül juttatta el adományait a szegény családokhoz - közölte Simicskó István.

A politikus köszönetet mondott a görögkatolikus egyháznak, hogy segít célba juttatni a raklapokra helyezett élelmiszert.


    Seszták István főhelynök jelezte: a főegyházmegyei karitász és a Szent Lukács görögkatolikus szeretetszolgálat közreműködésével viszik el a szállítmányt Kárpátaljára.


Fontosnak nevezte annak megélését, hogy a szeretet egyetlen kifejezési formája, ha azt továbbadja az ember.


Szkoropádszky Péter, a Szent Panteleimon Karitasz kárpátaljai görögkatolikus jótékonysági szervezet elnöke az adomány átvételekor azt mondta, ő az adományban nem kilókat, csomagokat lát, hanem sok-sok mosolygós, hálás arcot.


    Olyan emberek arcát, akiknek kicsit könnyebbé teszik az életét az adományokkal, talán elviselhetőbbé válik az a kisebbségi sors, amely a Kárpátalján nekik jutott - mondta.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában