Olvasói panasz és válasz

2021.12.29. 17:30

Betegnek tűnt a sofőr a DKV járatán

Mindenben segítik a járművezetőket, hogy elkerüljék a vírusfertőzést.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Egy olvasónk arról tett panaszt szerkesztőségünknek, hogy egyik nap, amikor a DKV járatán utazott, habár a buszvezető maszkban volt, betegnek tűnt, erősen köhögött. 

 

Lapunk utánajárt, milyen megelőző intézkedéseket foganatosított a társaság a koronavírus-járvány kezdete óta. A DKV Zrt. kérdésünkre azt közölte, hogy jelenleg nem végeznek koronavírus-tesztelést a menetrend szerint közlekedő villamos-, autóbusz- és trolibusz-járművezetők körében, sőt, a múltban sem volt erre gyakorlat. 

 

Ugyanakkor hozzátették, hogy a társaság egy speciális szerződéssel rendelkezik, amely a munkavállalóknak kedvezményes, egyéni koronavírus-tesztelési lehetőséget biztosít. – A koronavírus-teszteléssel megbízott cég, külön vezérigazgatói engedély esetén, csoportos tesztelést is vállal. Ebben az esetben a társaság fedezi a vizsgálat költségeit. 

 

Kötelező maszkviselés 

 

A csoportos tesztelésre a korábbiakban már volt példa: a DKV jegyellenőrzési szakterületének munkatársait tesztelték – emelték ki válaszukban. Mint azt lapunk megtudta, a társaságnál szigorú előírások vonatkoznak a közösségi közlekedési járműveken szolgálatot teljesítő munkavállalókra. A kötelező maszkviselés előírása mellett a munka megkezdését megelőzően minden dolgozónak megmérik a testhőmérsékletét. 

 

A társaság a vírus megjelenése óta ráadásul minden éjszaka fertőtleníti a járműveit, valamint kézfertőtlenítőt helyezett el az indítóállomásokon, a jegypénztárakban és a pihenőkben. Mindezeken kívül rendszeresen felhívja a munkatársak figyelmét a vírus terjedésének megelőzését elősegítő higiéniai előírások betartására. 

 

PSZ 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában