Karácsony

2021.12.21. 17:25

Állami gondozásban felnőtt szülők gyermekeinek kívánságait teljesítették

Idén is meghirdette Légy Te is Angyal! elnevezésű jótékonysági akcióját a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE), melynek célja olyan nehéz körülmények között élő családok támogatása, ahol a szülők állami gondozásban nőttek fel.

Forrás: Kiss Annamarie

– Mindent a jó Isten nevében kell kezdeni, mert ha nem így teszünk, akkor félő, hogy a nagy sikerek elbolondítanak bennünket és azt hisszük, amit teszünk, azt a saját erőnkkel, fejünkkel és elhatározásunkból csinálunk. Amikor valami jót akarunk tenni, akkor ő indít minket arra, hogy azt megtegyük - fogalmazott Kocsis Fülöp püspök, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája a keddi adományátadó ünnepségen. A szülőknek és gyerekeknek egy példatörténetet is elmesélt egy hadifogolyról, aki a fogolytáborban egy krumpliba állított, keresztet formáló gallyból készített karácsonyfával tartotta a lelket társaiban.

 

Buzás Lajos, a BAGE elnöke a csokigyűjtő akciójukról elmondta, hogy közel 4 ezer csomagot tudtak a felajánlásokból összeállítani, ezekből a határ túloldalán élő állami gondozott gyermeknek is juttattak el mintegy ezer darabot a Partiumba.

 

– Idén a Légy Te is Angyal! akcióban összesen 80 gyermek álmát tudjuk teljesíteni korosztályuknak megfelelő ruházattal játékokkal, cipősdoboz adományokkal és mikuláscsomagokkal - tette hozzá.

A felajánlók között több helyi szervezet képviselője is jelen volt, mint a Szivárvány Az Esőben Alapítvány, a DEAC, a Református Szeretetszolgálat, valamint a Cívis Szociális Étkezési Központ.

 

– Ezek a pillanatok mindig visszaadnak valamit a gyerekkorunkból. Már a sokadik alkalommal vagyunk itt és jó látni, hogy mindenkinek örömet okozhatunk évről évre - hangsúlyozta Nagy Zsolt a Cívis Szociális Étkezési Központ vezetője. Mint elmondta, hagyomány náluk, hogy egy-egy ilyen alkalommal példaként bemutatják az egyik kollégájukat, így ez alkalommal a központ egyik vezetőjét mutatta be a hallgatóságnak.

 

A köszöntőket követően egy rövid táncműsorral kedveskedtek a karácsonyi ünnepségen résztvevő családoknak, majd az ajándékok kiosztása következett, amelyben a BAGE munkatársai mellett a felajánló szervezet képviselői közül többen is személyesen segítettek.

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában