Kék vödrökben érkezik a gondoskodás

2021.12.19. 15:28

Adományosztással ért véget aranyvasárnap a Dorkász Alapítvány kékvödör-akciója

Forrás: Czinege Melinda

A záróeseményen csaknem harminc bagaméri, nehéz körülmények között élő időseknek és családoknak szánt csomagokat az önkéntesek a szervezet erdőspusztai központjában állították össze, majd szállították el a település lakóihoz. Kiss Ábel Lukács igazgató a Naplónak összegezte az idei kezdeményezést.

Kiss Ábel Lukács | Fotó: Czinege Melinda

– Nagyon sikeres évet zártunk, a kékvödör-akciónkhoz a pandémia okozta gazdasági nehézségek ellenére sokan csatlakoztak, vélhetően azért, mert érzékenyebbek és adakozóbbak az emberek ebben a nehéz időszakban. Igaz, több pénzbe is került megtölteni a tárolóedényeket – tudatta. Ebben az évben száz gyűjtőhelyen húsz cég, negyven gyülekezet és ugyanennyi intézmény jelentkezett adományaival az online és offline meghirdetett akcióhoz. Belvárosi üzleteknél is gyűjtöttek, ott körülbelül hatszáz csomagnyi felajánlás gyűlt össze, így a Dorkász nem kevesebb, mint 1550 vödröt tölthetett meg élelmiszerrel.

Forrás: Czinege Melinda

- A tizenkét literes, öt-hatkilogramos, jellegzetesen kék színű tárolóedényekből a télen harminchat település nélkülözői részesülnek, köztük nyolcszáz csomagot még karácsony előtt, a többit a közeljövőben juttatják majd el az önkéntesek. A Dorkász Alapítvány harminc éve felekezetközi platformként működik, így ezúttal is a történelmi egyházak összefogásával valósulhatott meg az akció - mondta az igazgató.


Kiss Ábel végül hozzáfűzte, hogy a tartós élelmiszer gyűjtése és kiszállítása mellett a lelkipásztorok és presbiterek személyes látogatással is igyekeznek támogatni a nehéz sorsú embereket.

SzD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában